Maasgouw

Sint Annaklooster in Heel wordt woon-zorgwijk

De gemeenteraad van Maasgouw praat dinsdagavond over de toevoeging van nog eens tientallen zorgeenheden in en rond het klooster Sint Anna in Heel, waaronder 41 zelfstandige levensloopbestendige woningen in het Chateaupark.

Het terrein rond het voormalige Sint Annaklooster, Kasteel Heel en de kapel wordt een woonwijk met zorgfuncties. In een eerste fase zijn al dertig appartementen voor dementerende ouderen en 23 reguliere woningen gepland in het Kasteelhof. Het college van B en W stelt nu een tweede en derde fase voor.

De tweede fase is voorzien voor het Kloosterhof. Hier komt een complex met 18 appartementen, 12 zorgstudio’s, zorgvoorzieningen, kamers voor kort verblijf en ongeveer 850 vierkante meter verhuurbare commerciële ruimte in en rond Kapel Heel. In de derde fase komt een hospice met nog eens 14 zorgplaatsen aan de Sint Annalaan.

De plannen van de eerste fase stammen al uit 2019. In december 2023 werden het Chateau en het aanliggende deel van het klooster door brand verwoest. Dit maakte de ontwikkeling van het Kasteelhof onzeker. In het poortgebouw liggen al dertig rolstoeltoegankelijke huurappartementen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button