Maasgouw

Onderhoud stuw Linne

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt er grootschalig onderhoud uitgevoerd aan de stuw in Linne. Het werk wordt uitgevoerd door Mourik Infra en zorgt voor hinder voor fietsers.

Tijdens het onderhoud wordt het zogenaamde stoney gedeelte van de stuw aangepakt. Dit is het hogere deel van de stuw met de betonnen pijlers. Er hangen stalen schuiven tussen de pijlers en aan de bovenkant loopt een stalen vakwerkbrug. In deze brug zit het mechanisme verwerkt waarmee de schuiven kunnen worden ingesteld.

Er worden verscheidene werkzaamheden uitgevoerd. Allereerst wordt de vakwerkbrug eruit gehaald en gebracht naar een andere locatie waar het wordt geverfd. Ten tweede vernieuwen ze de schuiven waarmee de afvoer van water wordt geregeld en ten derde brengen ze een nieuwe aandrijving aan. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, zetten ze de stuwopening droog en in die drooggezette kuip voeren ze betonreparaties uit. Het onderhoud aan het stoney gedeelte van de stuw wordt verdeeld over drie jaar. Ieder jaar wordt er uitsluitend gewerkt tijdens de laagwaterperiode, die loopt van half april tot half oktober.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button