Maasgouw

Nieuwe straat in Panheel: Kuypersveld

Om de parkeeroverlast in de omgeving terug te dringen, legt de gemeente Maasgouw een nieuw parkeerterrein aan bij leisurepark Fun Beach in Panheel. De weg hiernaartoe gaat Kuypersveld heten.

Het recreatiepark krijgt met de nieuwe parkeerplaats ook een nieuwe ingang. Deze wordt ontsloten via de Rietkamp. Om de vindbaarheid van deze nieuwe straat via navigatiesystemen te vergemakkelijken, is een nieuwe straatnaam wenselijk, zo laat burgemeester Schneider in een collegevoorstel weten.

De huidige ingang bij Velkenskamp wordt gesloten voor bezoekers en is in de toekomst enkel nog bestemd voor bevoorradings- en hulpverleningsverkeer.

Op kaarten uit de achttiende en begin negentiende eeuw komt de naam Kuypersveld al voor. De gemeente zet met deze naamkeuze het gebruik voort om in dit gebied, tussen de Napoleonsbaan, de Pater Jac Schreursweg, de Thornerweg en Oude Thornerweg aansluiting te zoeken bij oude benamingen. Op die manier kwamen de bestaande straten Rietkamp, Leerke Ven, Velkenskamp en Zavelveldweg ook aan hun naam.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button