Maasgouw

LVM niet boos om verlies raadszetel

Lijsttrekker Clemens Meerts haalde in 2022 de helft van alle stemmen voor LVM binnen. Dit geeft hem het recht om de overstap te maken naar Lokaal Belang in de gemeenteraad van Maasgouw, stelt Lokaal Belang.

Met acht zetels werd Lokaal Belang na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 veruit de grootste partij. LVM (Lokaal Voor Maasgouw) werd tweede, maar kreeg slechts 3 zetels. Nu Clemens Meerts overstapt van LVM naar Lokaal Belang houdt deze partij er nog maar twee over.

Lees ook: Raadslid Clemens Meerts maakt overstap van LVM naar Lokaal Belang

“We zijn niet boos”, zegt raadslid René Beckers. “Het is zijn keuze. Het is jammer, maar het is zo. Wij kunnen er niets aan veranderen en we gaan gewoon verder waar we gebleven waren.”

Geen kiezersbedrog

Op de vraag of het geen kiezersbedrog is nu kiezers de zetel waarvoor zij kozen wordt bijgeschoven bij een andere partij, verwijst hij naar Marc Hilkens, de woordvoerder in deze kwestie. Hilkens is voorzitter van de partij waar LVM fractie een zetel is kwijtgeraakt: Lokaal Belang.

Volgens Hilkens heeft Meerts het recht om zijn zetel mee te nemen naar een andere partij vanwege de grote hoeveelheid voorkeurstemmen die hij in 2022 behaalde. Met 825 stemmen haalde hij als lijsttrekker zo goed als de helft van alle stemmen voor LVM binnen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button