Maasgouw

Linne krijgt weer een supermarkt na verdwijnen Jan Linders

Linne krijgt weer een supermarkt. Boon’s Markt opent vanaf 15 mei de deuren in het dorp.

De supermarkt komt in het voormalige pand van de Jan Linders aan de Groenstraat.

De winkel in Linne werd afgestoten bij de overname van Jan Linders door Albert Heijn. Daardoor zitten de inwoners van Linne al sinds september zonder supermarkt en moeten ze boodschappen laten bezorgen, of naar de supermarkt in Herten of Maasbracht. De familie Geurts gaat de nieuwe supermarkt runnen.

Boon’s Markt, met hoofdkantoor in Dordrecht, heeft 26 supermarkten in Nederland. De enige supermarkt in Limburg ligt op dit moment in Nieuwstadt. Eric Brosius van Boon’s Markt is de laatste tijd in gesprek geweest met de gemeente Maasgouw en de eigenaar van het pand over de mogelijkheden. “Er was vooral vanuit de inwoners veel vraag naar een supermarkt”, vertelt Brosius.

“Even een supermarkt openen is niet zomaar gedaan. Er komt veel bij kijken. Zo zit je met vrachtwagens die moeten leveren”, aldus Brosius. “We werken daarom zoveel mogelijk regionaal samen. Het brood en vlaaien komen van bakkerij Hannen uit Herten, drankenhandel Hansen uit Linne levert de regionale bieren en Van Poortvliet uit Geleen de vleeswaren.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button