Maasgouw

Kerkbestuur wil parochiekerk Brachterbeek sluiten

Wegens het dramatisch teruggelopen kerkbezoek en teruglopende bijdragen, wordt het onmogelijk om alle kerken in de parochie St. Rafaël open te houden. De kerk van Brachterbeek moet er als eerste aan geloven.

De Parochiefederatie Maasbracht vindt het belangrijk dat het kerkgebouw voor de gemeenschap behouden blijft, maar ziet geen mogelijkheid meer om dat te behouden voor de zondagsmis, sacramenten, uitvaarten of andere erediensten. Voor het vieren van de liturgie zijn er nog voldoende mogelijkheden, zoals de hoofdkerk in Maasbracht en de kerk van Linne.

Dit schrijft het kerkbestuur in een uitnodiging voor een hoorzitting aan alle parochianen. De hoorzitting is nodig om de kerk in Brachterbeek formeel aan de eredienst te onttrekken.

Nieuwe bisschop
Daadwerkelijk een kerk aan de eredienst onttrekken kan pas straks als de nieuwe bisschop aan de slag is gegaan vertelt Matheu Bemelmans van het bisdom. “Maar het voortraject kan wel al in gang worden gezet.”

De hoorzitting voor het onttrekken van de H. Hart van Jezus-kerk vindt plaats op maandag 8 juli om 19.30 uur in het Baekerhoes in Brachterbeek.  

Gerelateerde Artikelen

Back to top button