Maasgouw

In Linne gaan verslaafden werken aan hun herstel

Negen cliënten met een drugs- of alcoholverleden werken aan een terugkeer in de maatschappij in een zogeheten Safehouse in voormalig Café Stienen in Linne. De gemeente heeft hiervoor een vergunning verleend.

Vanaf september zal de verbouwing zijn afgerond van het pand aan de Kloosterstraat. Dan wordt ook een open dag georganiseerd voor omwonenden en andere geïnteresseerden, vertelt Conny Schmitz van Confidence Twende, die het project gaat leiden.  

Schmitz is leider van een team bestaande uit acht personen die ook verantwoordelijk zijn voor een vergelijkbaar safehouse in Tegelen voor vijf personen. In Linne zijn overdag altijd twee begeleiders aanwezig, medewerkers zijn wel 24 uur per dag bereikbaar.

Exit
“Onze cliënten hebben al een klinisch traject doorlopen.” Alcohol en drugs zijn absoluut verboden. “Daar testen we op. Als we iets vinden, betekent dat een exit”, zegt Schmitz. Deelnemers zijn ook gemotiveerd. “Ze werken actief aan hun terugkeer in de maatschappij. Zodra we merken dat hun motivatie tekortschiet, grijpen we in en doen ze niet meer mee aan dit project.”

In Tegelen draait het safehouse al anderhalf jaar. “We hebben nog nooit een klacht gehad”, zegt Schmitz geruststellend. Omwonenden in Linne zijn al uitgebreid geïnformeerd. Er is een bijeenkomst geweest en met enkele omwonenden is ook persoonlijk een gesprek gevoerd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button