Maasgouw

Gemeenschapshuis Linne komt steeds dichterbij

Een eigen gemeenschapshuis voor Linne komt steeds dichterbij: “We hebben een bestuur, een stichting in oprichting en een 20-tal intentieverklaringen van clubs en verenigingen die van het gebouw gebruik willen maken”, zo zegt voorzitter Arie de Jong tegen VML Nieuws.

Eind vorig jaar bleek dat eigenaar Hansen Dranken van zalencentrum De Harmonie af wilde. Dat zou betekenen dat de enige grote zaal in het dorp verloren zou gaan. Daarop ging de gemeente Maasgouw met een aantal betrokken partijen uit het dorp in gesprek om te zien of een gemeenschapshuis de oplossing zou zijn. Daarvoor zijn de voorbereidingen dus nu in een vergevorderd stadium.

Exploitatiebegroting en beleidsplan
Dat de stichting nog niet echt is opgericht is volgens de Jong bewust voor gekozen: “Dat gaan we pas doen als we een gebouw aangeboden krijgen en daar hebben we de gemeenteraad van Maasgouw voor nodig.”  

Toch zijn de voorbereidingen verder in volle gang. Zo is er al een exploitatiebegroting en een beleidsplan. Een bouwtechnische keuring van het pand is ook al achter de rug en deze week vindt de elektrotechnische keuring plaats.

Besluit in oktober
Volgens De Jong moet de gemeenteraad in oktober dan echt een besluit nemen maar moet er daarvoor al een ‘voorgenomen besluit’ zijn om door te kunnen met de voorbereidingen. Want er moet ook inzicht zijn in wat in het gebouw allemaal nog aangepast moet worden.

De Jong wil straks het hele pand kunnen gebruiken: “We hebben ook meer gebruikers dan het aantal verenigingen dat nu van het pand gebruik maakt nodig. We willen er ook een sociale ontmoetingsplaats voor senioren van maken.”

Om ook de inwoners wat uitgebreider te informeren over alle ontwikkelingen is er op 26 juni een informatiebijeenkomst. Daarbij is zowel een ambtenaar van de gemeente als het bestuur aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Die begint om 20.15 uur in de Harmonie in Linne.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button