Maasgouw

Gemeenschapshuis Beegden breidt uit

Het gemeenschapshuis in Beegden krijgt een centrale ontmoetingsruimte waar inwoners elkaar kunnen treffen onder het genot van een drankje. Vrijwilligers nemen de exploitatie op zich.

De bouwtekening van de ontmoetingsruimte en de vergunningen liggen klaar. Op 6 mei om 19.30 is een 3D-presentatie voor de dorpsbewoners en als alles volgens plan verloopt is de aanbouw bij Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden in januari klaar.

“Dat is het streven”, zegt Dré Reinders. Hij is penningmeester en vrijwilligerscoördinator. De ruimte wordt tien bij tien meter groot en wordt aan de voorkant tegen het gemeenschapshuis aangebouwd. Het wordt een inloop met een bar waar dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

“We hebben verschillende zaaltjes voor verschillende verenigingen, maar ze komen elkaar nauwelijks tegen”, zegt Reinders. “Op maandagavond zitten er vijf verenigingen, elk in een apart zaaltje en die drinken allemaal op zichzelf koffie.” Met een centrale ruimte kunnen ze na afloop nog wat napraten, ook met leden van andere verenigingen.

In een normale week trekt ’t Leuke 350 bezoekers. “Dat maakt het voor ons interessant om het zonder subsidie te kunnen exploiteren”, meent Reinders. “Voor een betaalde kracht is dit niet interessant, met vrijwilligers kunnen we het wel rondzetten.”

Het gemeenschapshuis krijgt geen exploitatiesubsidie van de gemeente. Wel is er 325.000 euro toegezegd voor de bouw. Ook de bouwbegeleiding en het inrichten doen de vrijwilligers van het gemeenschapshuis zelf.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button