MaasgouwRegio

Bewonersbijeenkomst over toekomst Clauscentralegebied

In opdracht van gemeente Maasgouw, Provincie Limburg en energiebedrijf RWE wordt het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied onderzocht. Op woensdagavond 28 februari vindt de derde bewonersbijeenkomst over dit onderzoek plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt de conceptversie van het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied gepresenteerd.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 februari van 19 tot 21 uur in gemeenschapshuis ’t Baekerhoes in Maasbracht. Inloop is vanaf 18:30 uur. Graag vóór 22 februari aanmelden via onderstaande link. Kunt u écht niet bij deze bijeenkomst aanwezig zijn en heeft u wel interesse? Mail dan naar clauscentrale@emma.nl. Dan zoeken we samen naar een oplossing.  

Hier kunt u zich aanmelden(externe link)

Hoe is dit toekomstperspectief tot stand gekomen?

Begin 2023 is de studie gestart. Tijdens twee eerdere participatiebijeenkomsten, straatgesprekken en de berichten in de mailbox is input van bewoners en belanghebbenden opgehaald. Op basis hiervan is het concept toekomstperspectief ontwikkeld. Bij het opstellen van het perspectief is gekeken naar de technische en ruimtelijke mogelijkheden van het gebied. 

Programma informatiebijeenkomst

Tijdens deze derde bijeenkomst wordt de conceptversie van het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied gepresenteerd. Er wordt ook toegelicht hoe de opgehaalde opbrengsten zijn verwerkt in het onderzoeksrapport. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen en opmerkingen over het toekomstperspectief. Op- en aanmerkingen kunnen in sommige gevallen nog verwerkt worden in het onderzoeksrapport. Als dat niet lukt, worden ze meegenomen in de bijlage van het toekomstperspectief. 

Daarnaast kijken we naar het vervolgproces. De studie is straks afgerond, maar het proces in de gemeente, de Provincie en bij RWE gaat verder. Wat zijn vervolgmomenten waarop u invloed kunt uitoefenen? En hoe ziet besluitvorming eruit? 

Meer informatie over het onderzoek

Wilt u meer lezen over het onderzoek naar het toekomstperspectief van het Clauscentralegebied? Kijk dan op de pagina Onderzoek toekomstperspectief Clauscentrale-terrein en omgeving. Op deze website vindt u ook de terugkoppelingen van eerdere bijeenkomsten. 

bron: gemeente Maasgouw

Gerelateerde Artikelen

Back to top button