Maasgouw

Aod Thoear groeit uit tot algeheel gemeenschapshuis van Thorn

Een echt gemeenschapshuis had Thorn nog niet. Aod Thoear belooft die functie op zich te nemen. Een beheersstichting met aan het roer oud-burgemeester Arie van der Lee, probeert hier zo veel mogelijk verenigingen en organisaties bij elkaar te brengen.

Zo’n 25 verenigingen hebben al toegezegd zich in gemeenschapshuis Aod Thoear te vestigen. “Alle organisaties zijn welkom”, benadrukt Arie van der Lee, voorzitter van de beheersstichting Aod Thoear. Hij verwacht nog wel tien verenigingen geïnteresseerd te krijgen.

De twee harmonieën in het dorp hebben ieder hun eigen accommodatie. “Maar ook zij zijn van harte welkom”, zegt Van der Lee. Hij verwacht niet dat ze hun vertrouwde honk verlaten, “maar ze kunnen altijd een activiteit organiseren of een optreden verzorgen. De harmonie, of de drumband, of een jeugdorkest…”

Gespreid bedje
Een aantal verenigingen waren al gevestigd in dit gebouw, het was echter verre van een echt gemeenschapshuis. Met een beheersstichting en een exploitant moet het uitgroeien tot een heus gemeenschapshuis. Een exploitant wordt nog gezocht, “maar hij komt in elk geval in een gespreid bedje”, adverteert Van der Lee.

Zo gaat de gemeente het gebouw volledig opknappen. Eind dit jaar zijn de werkzaamheden afgerond, verwacht de voorzitter. “Er zijn lage huurprijzen voor de verenigingen, dit kan onder meer dankzij het toerisme.”

Thorn trekt veel toeristen, Aod Thoear ligt op een gunstige plek, de nieuwe uitbater kan bovendien profiteren van de activiteiten die in Thorn en rond de Maasplassen worden georganiseerd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button