Leudal

Wethouder Wijers (gemeente Leudal) stapt per direct op

Daags na de raadsvergadering in de gemeente Leudal laat wethouder Wijers via een persbericht weten per direct haar functie als wethouder neer te leggen. Wijers noch de gemeente wil een toelichting geven op het bericht, ook niet waarom daar dinsdagavond niets over gezegd is in de gemeenteraad.

In het bericht staat dat Heleen Wijers (Samen Verder) dit de juiste beslissing vindt op dit moment. “Ik ben trots dat ik samen met enthousiaste inwoners, betrokken samenwerkingspartners, toegewijde medewerkers en het college van B&W een bijdrage heb mogen leveren aan de uitdagingen van vandaag en morgen”, zo citeert het bericht de aftredend wethouder.

“Gedurende mijn periode als wethouder heb ik helaas mogen ervaren dat de waardering en steun vanuit de gemeenteraad richting al deze mensen met wie we als gemeente samenwerken uitbleef. Dit raakt me als persoon en ik neem mijn besluit dan ook niet lichtvaardig, maar mijn gevoel zegt me dat dit de juiste stap is.”

Toch meldt hetzelfde persbericht dat Wijers haar wethouderschap afsluit ‘met warme woorden en veel dankbaarheid voor de tijd die ze heeft mogen investeren in de toekomst van Leudal’.

Overvallen
Wijers is niet beschikbaar voor commentaar, ook de woordvoerder van de gemeente kan niet uitleggen waarom de waardering en steun van de gemeenteraad tekort zou zijn geschoten. “Dit bericht is wat het is. Daar moet u het mee doen”, aldus de woordvoerder. Ook over een mogelijke opvolging wil de woordvoerder niets zeggen.

Het secretariaat van de wethouder is ook door het nieuws overvallen: “We weten zelf ook niet meer.”

Wijers heeft zich sinds 2022 ingezet voor verschillende dossiers waaronder verkeer en vervoer, sport- en gemeenschapsaccommodaties, hoogwaterbeheer, afvalbeleid, begraafplaatsen en handhaving. Ze was de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Leudal.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button