LeudalMaasgouw

Napoleonsbaan hele volgende week dicht

Wegens asfaltwerkzaamheden is de Napoleonsbaan ter hoogte van Beegden volgende week gesloten, van maandag 29 april tot vrijdag 3 mei dus. De uitvoerder houdt er rekening mee dat de weg ook in het aansluitende weekend nog dicht blijft.

De weersomstandigheden bepalen hoe lang de afsluiting duurt. Als alles volgens plan verloopt, kan de Napoleonsbaan (N273) in de loop van vrijdag weer open. Maar met regenweer kan geen asfalt worden gelegd en de vooruitzichten op lange termijn zijn niet gunstig. Mogelijk moet het hele weekend doorgewerkt worden.

De werkzaamheden vinden dagelijks plaats tussen 7.00 en 18.00 uur. Zou in ploegen gewerkt worden, dan kon de klus in de helft van de tijd geklaard worden, erkent de uitvoerder. Maar door personeelsgebrek kan hij zich die luxe niet permitteren.

20 kilometer

Tussen de afslag Horn van de N280 en Heelderpeel krijgt een baanvak van de Napoleonsbaan ruim twee kilometer een nieuwe laag asfalt. De omleidingsroute loopt via de N273 A2. Een afstand van bijna 20 kilometer.

KWS voert de werkzaamheden uit. “Wij werken voor de provincie en mogen alleen omleiden via provinciale en Rijkswegen”, verklaart de uitvoerder. Dat het verkeer er voor kiest om via Grathem en de Baexemerweg te rijden, of via Beegden, ligt voor de hand, meent hij.

Opstoppingen

Een woordvoerder van de gemeente Leudal zegt geen problemen te verwachten. “Bij eerdere werkzaamheden aan de Napoleonsbaan merkten we inderdaad dat het drukker werd in Baexem, dit leidde verder niet tot problemen.” KWS werkt nauw samen met de gemeente en monitort het sluipverkeer. “Mocht het echt tot opstoppingen leiden in Grathem of Beegden, dan zetten we verkeersregelaars in,  of we plaatsen borden waarmee we alleen bestemmingsverkeer toelaten op bepaalde wegen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button