LeudalMaasgouwRoerdalenRoermond

Miljoenen voor gedupeerden hoogwater

Nog steeds is de schade van het hoogwater in 2021 niet helemaal vergoed. Om schrijnende gevallen tegemoet te komen trekt het kabinet nog eens 22 miljoen euro uit.

Na de watersnood in 2021 beloofde het kabinet gedupeerden van de watersnood ruimhartig tegemoet te komen. Veel slachtoffers voelden zich in de steek gelaten door de overheid die haar belofte niet waar kon maken. De Wet Tegemoetkoming Waterschade Limburg schoot tekort, velen bleven met tienduizenden euro’s schade achter, sommigen zelfs met tonnen.

De schade was het grootst in Zuid-Limburg, toch kwamen er ook uit Midden-Limburg 432 meldingen binnen. Roermond telde 172 schadegevallen, Leudal, Maasgouw en Roerdalen elk 80 tot 90.

Het kabinet wil de gedupeerden alsnog tegemoetkomen. In de voorjaarsnota die het kabinet op maandag 15 april bekendmaakte staat dat er 11 miljoen wordt uitgetrokken voor dit jaar, plus 11 miljoen voor het volgend jaar. De regeling is vooral bedoeld voor particulieren. Zij kunnen zich melden zodra de regeling is opengesteld.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button