Leudal

Kelpen-Oler krijgt er bijna 40.000 kippen bij

Ondernemer Roger van den Boom uit Heythuysen gaat in Kelpen-Oler nieuwe stallen bouwen voor bijna 40.000 vleeskuikens en opfokkippen.

De gemeente Leudal heeft een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van twee nieuwe stallen aan de Eyckheuvels 1 in Kelpen-Oler voor in totaal 33.600 vleeskuikens. Daarnaast wordt een bestaande stal omgebouwd voor 4.800 opfokkippen.

De huidige stallen staan leeg. De afgelopen twintig jaar hebben er slechts af en toe kippen in gelegen, zegt Roger van den Boom. “Maar het lag nooit honderd procent vol.” De varkensstal is al afgebroken, de pluimveestallen die er nog staan, blijven overeind. Deze zijn samen 1.500 vierkante meter. Hier komt volgens de vergunning ruim 3.000 vierkante meter stalruimte bij.

Van den Boom heeft tal van bedrijven in Midden-Limburg, niet alleen in de agrarische sector, ook in de recreatie. In het Gemeenteblad van Leudal laat de gemeente weten dat er tot 6 weken na 7 juni bezwaar kan worden aangetekend tegen de omgevingsvergunning, de stukken kunnen bij de gemeente worden opgevraagd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button