Leudal

Gemeente waarschuwt voor internetoplichters

Een website laat inwoners 110 euro betalen voor hulp bij het aanvragen van een urgentieverklaring. De gemeente Leudal waarschuwt voor “oplichtingspraktijken verbonden aan deze website.” De website blijkt al jaren landelijk actief.

Met een urgentieverklaring kunnen woningzoekenden voorrang krijgen op een huurwoning. Het gaat dan meestal om kwetsbare mensen in moeilijke situatie. Hulp bij het aanvragen van de benodigde formulieren kan wenselijk zijn.

De gemeente noemt de naam van de website niet, maar wie even op google zoekt vindt al snel Mijnurgentie.nl, een website van Urgentiewoning, die exact 110 euro in rekening brengt, het bedrag dat ook de gemeente Leudal noemt.

De professioneel ogende website heeft een invulformulier dat doet denken aan die van een overheidswebsite. In het formulier wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens en de redenen van de aanvraag. Ook dient bij het invullen direct te worden afgerekend met iDEAL. “Daarna horen ze niets meer”, aldus de waarschuwing van de gemeente in een digitale nieuwsbrief naar de inwoners.

De gemeente Leudal adviseert iedereen om alert te blijven. Wie vragen heeft over sociale huurwoningen kan het beste rechtstreeks contact opnemen met een woningcorporatie. In Leudal zijn dat Wonen Limburg, Nester en Wonen Zuid.

Mijnurgentie is al enkele jaren actief. Al in 2019 stelde Tim Hofman dit bedrijf aan de kaak in enkele afleveringen van BOOS.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button