Leudal

Gemeente verzuipt in het werk vanwege hevige regenval

Mei was de natste maand sinds de metingen. In Leudal merken ze dat het groen de inwoners bijna letterlijk boven het hoofd groeit. Gemeentewerkers zetten alles op alles om de natuur in bedwang te houden.

Hoog gras, overwoekerde hagen, bermen en belemmerde uitzichten. De gemeente meldt op haar website veel dit soort klachten te ontvangen. Om die klachten en het woekeren van de natuur het hoofd te bieden, zet de gemeente drie machines in om bermen te maaien. Een daarvan is uitsluitend bedoeld voor het maaien van verkeerspunten zodat de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt.

Gemeentewerkers en aannemers werken hard aan het maaien van gazons en proberen intussen zo veel mogelijk gras af te voeren. Om uitwassen van groeiende hagen en blokhagen te voorkomen is drie weken eerder dan normaal begonnen met het knippen en snoeien.

Werknemers die aan de weg of het riool werken, kampen met modder die hun werk belemmert. In onverharde wegen vallen gaten, bermen verzakken, klinkers komen los te liggen. Werkzaamheden worden nog zo veel mogelijk uitgevoerd, maar sommige activiteiten moeten worden uitgesteld tot droger weer. Voor juni zien de vooruitzichten er beter uit.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button