Leudal

Gemeente Leudal vraagt inwoners online naar zwembehoeften

Recreatieondernemers in de gemeente Leudal willen weten hoe de gemeente Leudal in de toekomst de zwemvoorzieningen gaat realiseren. Zo is zwembad ’t Ligteveld in Neer en recreatiepark De Leistert in Roggel eind vorig jaar toegezegd een zwembadvisie te ontwikkelen. Met een enquête voor de inwoners lijkt zo’n visie eindelijk vorm te krijgen.

Al jaren is de gemeente Leudal bezig met het opstellen van een zwembadvisie. “Al vijf jaar geleden zagen we de noodzaak dat het anders moest”, erkent wethouder Martens in een gesprek met VMLnieuws. “Toen was het niet de tijd om te investeren, de gemeente had weinig geld”, brengt hij in herinnering. Vooral de jeugdzorg deed ook toen een behoorlijke aanslag op de begroting.

De contracten met LACO voor de zwembaden in Heythuysen en Haelen werden verlengd. Deze lopen pas tegen 2027 af, vandaar dat er nu pas behoefte is aan een zwembadvisie. In een enquête vraagt de gemeente naar de behoeften en ervaringen van de inwoners. Zo willen ze weten welke zwembaden de inwoners bezoeken en wat ze van de faciliteiten vinden, maar ook waarom inwoners zwembaden niet of niet meer gebruiken.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button