Leudal

Ciro in Horn is duurzaamste zorginstelling van Nederland

Als enige zorginstelling in Nederland heeft Ciro in Horn het MVO-certificaat niveau 3 behaald. Daarmee is het bedrijf niet alleen duurzaam op milieugebied, maar ook op bijvoorbeeld de gezondheid van het personeel: iedereen krijgt gratis groenten en fruit.

Ciro bewijst met dit certificaat de impact op het milieu te minimaliseren. In het bedrijfsleven en de industrie is een dergelijke certificering al gemeengoed, Ciro vindt het van belang ook een bijdrage te leveren.

“Voor de medewerkers vereist het heel wat commitment”, erkent een woordvoerder van Ciro. Zorgpersoneel kent toch al veel administratie, nu krijgen ze ook nog de taak verschillende bedrijfsprocessen in kaart te brengen, zoals het scheiden van afval.

Niet alle 180 medewerkers krijgen hiermee te maken, het zijn vooral de afdelingshoofden die deze extra administratie moeten bijhouden. Wel profiteren alle medewerkers van de certificering. Zo krijgt iedereen gratis groenten en fruit en om de gezondheid te bevorderen krijgen ze de beschikking over de sportfaciliteiten die in eerste instantie voor de patiënten waren bestemd.

Behalve gezondheid en milieu is ook de biodiversiteit in kaart gebracht. De locatie ligt aan het bos, vastgelegd is welke flora en fauna er voorkomt en hoe dit stuk natuur wordt onderhouden.

“Het is een lopend proces”, zegt de woordvoerder. “Onze ambitie is het huidige niveau 3 omhoog te brengen naar niveau 4 of 5. Alle medewerkers kunnen meedoen en ideeën inbrengen.”

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. TÜV Nord heeft na een beoordeling de certificering overhandigd.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button