Leudal

Buggenumse Veld wordt aantrekkelijk vrijetijdslandschap

De gemeente Leudal geeft 220.000 euro uit voor een natuurlijk en historisch verantwoord Buggenumse Veld. Daarbij komt de komende negen jaar nog jaarlijks een bedrag van 6.000 euro.

Het projectplan Belevingsplekken Buggenumse Veld is opgesteld door het Promotieplatform Leudal. Daarmee willen ze ze het Maasdal ontwikkelen tot een aantrekkelijk vrijetijdslandschap, waarbij plaatselijke historie en natuur voorop staan. Het geld wordt besteed aan de infrastructuur en aan rustpunten. De gemeenteraad van Leudal heeft daar op 2 juli mee ingestemd.

In het kader van de Structuurvisie Buggenumse Veld zijn de afgelopen jaren al meerdere projecten gerealiseerd, zoals ontmoetingsplaats De Klink, het stimuleren van de populatie akkervogels, en de bereikbaarheid en belevingswaarde rond de Friedesse molen. De schans van Neer die momenteel in ere wordt hersteld maakt hier onderdeel van uit.

De jaarlijkse kosten komen uit een potje voor promotie van het toerisme. Van de 220.000 komt ruim 171.000 euro uit compensatiegelden van Nunhems.  Die heeft Nunhems Netherlands destijds aan de gemeente moeten betalen omdat bij hun uitbreiding ongeveer 10 procent van het Buggenumse Veld verdween, met verlies van enkele natuurwaarden tot gevolg.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button