Leudal

Brandweer Heythuysen bestaat 100 jaar

De brandweer van Heythuysen viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Burgemeester Desiree Schmalschläger gaf op zaterdag 13 april bij de Missiekapel aan het Kerkplein het officiële startsein van het jubileumjaar.

In het kader van dit jubileum vinden in de komende maanden diverse festiviteiten en evenementen plaats zoals een historische wandeltocht langs zeven plekken die de afgelopen honderd jaar belangrijk waren voor de brandweer.

Op 1 juni staat de Dorpstraat tussen kerk en voormalig gemeentehuis in het teken van “Brandweer van het verleden naar het heden”. Bezoekers zien hoe de brandweer zich hier de afgelopen 100 jaar heeft ontwikkeld. Er staan diverse brandweervoertuigen en -materialen opgesteld. Van de voertuigen en materialen die de brandweer lang geleden gebruikte, tot aan het nieuwe moderne materieel van nu. Tussen alle bezienswaardigheden zijn er diverse demonstraties. Tijdens deze feestelijke dag zijn ook andere hulpverleningsorganisaties aanwezig, waaronder politie, ambulance en de reddingsbrigade.

Op 21 september wordt het feestjaar afgesloten met de landelijke finale van de brandweerwedstrijden. De negen beste teams uit Nederland gaan in Heythuysen met elkaar de strijd aan.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button