Leudal

Blues en rock-festival Waogstock wil ‘dat verborgen pareltje’ zijn

“Ik wist niet wat me overkwam. In drie kwartier waren we uitverkocht”, lacht Marjo Peeters van blues en rock-festival Waogstock in Neer. Dit jaar op 22 juni wordt de eerste editie gehouden. Met dank aan de gemeente en de provincie die de organisatie steunen met een bescheiden subsidie.

“Waogstock is echt een festival voor de liefhebbers van blues en rock. De nadruk ligt op de muziek. We willen geen festival zijn waar de muziek iets voor de gezelligheid op de achtergrond is”, vertelt Marjo. “Daarom hebben we ook maar vijfhonderd kaarten verkocht en daar willen we het bij houden. Je moet er dus snel bij zijn en daardoor trek je vooral de echte liefhebbers aan. We willen dat verborgen pareltje zijn, goede muziek op een glooiend weiland.”

Toch, binnen een klein uur uitverkocht zijn, dat opent perspectieven. “Ja, moeten we het al uit gaan breiden? Dat vroegen wij ons ook af. Maar we doen het niet. Ten eerste willen we klein blijven en laten we ook maar eens de eerste editie draaien. Dan zien we dan wel verder.”

Blues en rock zijn muziekstromingen die vooral oudere muziekliefhebbers trekt. Maar dat hoeft volgens de organisatie niet zo te blijven. “Nee, zeker niet”, vervolgt Marjo Peeters. “We hebben zelfs een young-talent-stage, dus we richten ons ook op een jonger publiek. Maar het is wel zo dat er een vaste groep vijftigplussers op dit soort festivals afkomt.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button