LeudalRegio

Basisschool De Neerakker haalt ruim duizend euro op met Goede Doelen actie

De jaarlijkse Goede Doelen Actie van basisschool De Neerakker heeft dit jaar maar liefst 1.125 euro opgebracht. Daarnaast hebben ze twaalf kratten met voedsel ingezameld voor de Voedselbank Midden-Limburg. “Dat resultaat hadden wij niet verwacht”, zeggen Kiki Peters en Cor Verstraelen, leerkrachten van De Neerakker en coördinatoren van de Goede Doelen Actie.

In de week voorafgaand aan de actiedag konden leerlingen producten in winkelwagens op school leggen, waarmee de kratten gevuld werden. Op de actiedag zelf vond een spellenmarkt plaats. Leerlingen konden tegen een kleine betaling deelnemen aan verschillende spellen.

De voedselbank Midden-Limburg in Roermond is blij met de opbrengst. “Het is goed om te zien dat leerlingen van een basisschool zich realiseren dat iedereen, jong en oud, op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen om mensen die het minder of helemaal niet goed hebben te helpen. Het zou mooi zijn als ook andere basisscholen het initiatief van De Neerakker zouden volgen.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button