Leudal

Basisschool De Kwir oefent optocht voor Kinjer OLS 2024

Ongeveer 25 kinderen van groep 7 van basisschool de Kwir uit Neer zijn al flink aan het oefenen voor deelname aan het Kinjer OLS 2024. De 18e kindereditie wordt op donderdag 27 juni gehouden in Doenrade. Dit jaar strijden 32 basisscholen uit Nederlands- en Belgisch Limburg om ’t Ummeke, waarvan 12 basisscholen uit regio Midden-Limburg.  

Het Kinjer-OLS werd voor het eerst georganiseerd in 2005 bij Sint-Joris Wessem en groeide uit tot een groot evenement waarbij kinderen kennismaken met de schutterswereld en de bijbehorende cultuur. Oud Limburgs Schuttersfeest

Op 27 juni wordt om 10.00 uur gestart met de openingsceremonie, met aansluitend de optocht door Doenrade. Na de middagpauze zijn vanaf 13.00 uur de schietwedstrijden op het evenemententerrein, waarna tussen 15.30 en 16.00 uur de prijsuitreiking is en ’t Ummeke aan de winnaar wordt overhandigd.

Naast de schietwedstrijd tellen ook de volgende onderdelen mee voor ’t Ummeke: beste houding, beste bordjesdrager, beste commandant, beste tambour-maître, beste koningspaar, beste vaandeldrager en beste yell.

De volwassen variant van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) is op 7 juli in de gemeente Beekdaelen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button