Echt-Susteren

Uitvaartdienst voor Fortuna-icoon Sjra Philippen in Susteren

In Susteren wordt maandag de uitvaartdienst van Fortuna-icoon Sjra Philippen gehouden. De geboren Susternaar is vorige week maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dankzij Philippen kon de Sittardse voetbalclub een periode met zware financiële problemen toch te boven komen.

Iedereen die dat wil, kan in de Amelbergabasiliek in Susteren maandag om 13:30 uur afscheid nemen van Philippen. Hij wordt later in besloten kring gecremeerd.

Philippen was een bekend gezicht binnen Fortuna. Hij begon op jonge leeftijd het bedrijf Autoschade Philippen in Nieuwstadt. De ondernemer is daarnaast ook nauw betrokken bij Fortuna Sittard. Hij wordt in de jaren negentig teammanager van het eerste elftal, een rol waarin hij veel spelers begeleidt en ondersteunt.

Privégeld

In 2002 wordt Philippen lid van de Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard. De club verkeert in financiële problemen, en Philippen werkt hard om het voortbestaan van de club te waarborgen. Zelfs door met eigen geld financieel bij te springen, samen met zijn vriend Jo Abelshausen.

Zijn inzet wordt in het seizoen 2016-2017 beloond met de “Gouden Fortunees”, de hoogste onderscheiding van de club, die slechts twee keer is uitgereikt. Na de promotie in 2018 stopt Philippen met zijn rol in de Raad van Commissarissen en gaat hij nog één jaar door als teammanager.

Op 15 mei 2019 maakt hij zijn laatste wedstrijd als teammanager mee. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die met 1-4 verloren wordt, krijgt hij een passend afscheid. Na zijn afscheid was Philippen nog steeds een gast bij alle thuiswedstrijden van Fortuna Sittard.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button