Echt-Susteren

Schutterij Nieuwstadt loopt uit voor 100e verjaardag ‘oma Anna’

Anna Götschenberg-Dohmen, voor intimi ook wel ‘oma Anna’, mag maandag 100 kaarsjes uitblazen. Voor familie, vrienden en bekenden vierde ze zondag al haar verjaardag in het gemeenschapshuis van Nieuwstadt waar schutterij St. Jan de krasse eeuwelinge een serenade bracht.

Deken Lauvenberg en kapelaan Joseph kwamen de jarige ook feliciteren. De gelukwensen van het koningspaar zijn inmiddels ook ontvangen. De burgemeester mag maandag, op haar echte verjaardag, op de koffie komen.

Mevrouw Götschenberg-Dohmen, zoals ze officieel heet, werd geboren op 27 mei 1924 in het Duitse Schalbruch. In 1938 verhuisde ‘Oma Anna’, zoals ze veelal genoemd wordt, naar Nieuwstadt. Lange tijd woonde ze met haar gezin op Delweide. Het aantal treinen dat in al die jaren aan de achterkant van hun huis passeerde is haast ontelbaar. Pas onlangs betrok ze, samen met dochter Marianne, schoonzoon Huub en hond Dunja een levensloopbestendige woning iets verderop, aan Op de Kasselemeier.

Voor haar leeftijd is ‘oma Anna’ nog zeer kwiek. Zo gaat ze elke zaterdag, als het even meezit samen met dochter Marianne in Sittard boodschappen doen. Een terrasje pikken hoort er dan standaard bij. En zeker als er iets te smikkelen valt, laat ze zich dat absoluut niet ontgaan. Een tevreden eeuwelinge zondag in Nieuwstadt, die zich erg verheugde op haar bereikte mijlpaal.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button