Echt-Susteren

Rechter veegt bezwaren van tafel: Jumbo Foodmarkt komt naar Echt

De hoogste rechter van ons land heeft woensdag groen licht gegeven voor de komst van een Jumbo Foodmarkt in Echt. De grote supermarkt met uitgebreider assortiment en restaurant komt in de voormalige dakpannenfabriek De Valk.

Onder andere ondernemers uit Echt, de Albert Heijn en de ondernemersvereniging Maasbracht zijn het niet eens met de plannen. Zij zien in het nieuwe concept vooral concurrentie. Ook houden ze rekening met leegstand en een tekort aan parkeerplaatsen.

In een tussenuitspraak gaf de Raad van State (RvS) vorig jaar augustus nog aan dat de gemeente in het bestemmingsplan duidelijker moest onderbouwen wat nu het verschil is tussen een foodmarkt en normale supermarkt. Ook moest men aantonen dat er voldoende parkeercapaciteit is voor de nieuwe voedselhal in Echt. Nu dat is gedaan, ziet de RvS verder geen bezwaren meer.

Er zijn op dit moment tien filialen van de Jumbo Foodmarkt in ons land. De locatie in Echt wordt de eerste in Limburg. Naar verwachting opent de Foodmarkt begin 2025 zijn deuren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button