Echt-Susteren

Plannen voor nieuwe supermarkt net over de grens bij Koningsbosch

Er zijn plannen in de maak voor een nieuwe supermarkt, nog geen kilometer van de grens bij Koningsbosch. Het gemeentebestuur stelde eerder vast dat er in het noorden van Selfkant een “aanbodtekort” is om dicht bij huis te kunnen winkelen.

Als de plannen doorgaan, krijgen inwoners van Koningsbosch een nog beter aanbod van supermarkten. De dichtstbijzijnde supermarkt is nu de Aldi of Rewe in Waldfeucht.

De beoogde plek voor de supermarkt is een stuk grond aan de rotonde Selfkantstraße-L410, meldt de Aachener Zeitung. Het gaat om de eerste rotonde die je tegenkomt als je vanaf de N274 vanuit Koningsbosch Duitsland inrijdt.

Bezwaren van bewoners

Omwonenden zijn bezorgd over mogelijke overlast, zo weet de krant. Ze vrezen geluidsoverlast en verstoring van de nachtelijke rust door leveringen en hangjeugd. Ook zijn er zorgen over mogelijke concurrentie voor lokale winkels, zoals slagerij Vossen en bakkerij en kiosk Petra’s Shop.

Bouwplan in de maak

De Duitse gemeentelijke autoriteiten hebben de bezwaren van bewoners erkend. Desondanks is het bestemmingsplan toch goedgekeurd. Momenteel wordt er gewerkt aan een gedetailleerd bouwplan, dat opnieuw openbaar wordt aangeboden voor eventuele bezwaren.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button