Echt-Susteren

Opnieuw man uit Susteren voor de rechter vanwege seksueel kindermisbruik

Opnieuw staat een man uit Susteren voor de rechter op verdenking van seksueel kindermisbruik. Frans J. (66) zou de 14-jarige Selina seksueel hebben misbruikt. Justitie eist twintig maanden cel tegen de man, schrijft De Limburger.

Het nieuws komt nog geen week nadat Martien K., ook uit Susteren, voor de rechter bekende dat hij drie jonge meisjes uit het dorp heeft verkracht. De meisjes waren destijds nog geen tien jaar oud. Een van zijn slachtoffers liet zondag aan VMLnieuws weten dat ze ook seksueel is misbruikt door Ronald van K., die in dezelfde straat als haar en Martien K. woonde. Ronald van K. werd in 2017 veroordeeld tot 3,5 jaar cel. De rechtszaak tegen Martien K. loopt nog.

Lees ook: Slachtoffer zedenmisdrijf in Susteren woonde tussen twee kinderverkrachters

Frans J. legt in de rechtszaal uit dat hij Selina vijf jaar geleden leerde kennen op een online datingapp. Hij geeft aan dat hij niet wist dat Selina minderjarig was. De man houdt vol dat er bij hun ontmoetingen geen geslachtsgemeenschap is geweest, volgens Selina is dat wel het geval.

Minderjarig

Selina heeft in die tijd een eetstoornis en doet aan zelfbeschadiging. Drie jaar geleden zou ze haar moeder hebben gezegd dat ze zichzelf voor geld aanbood aan oudere mannen. Het is haar moeder die uiteindelijk bij haar aandringt om aangifte te doen. Selina voelt zich namelijk wel misbruikt door de mannen.

Op gegeven moment stuurt Selina een artikel naar Frans dat gaat over seks met minderjarigen. Frans J. verbreekt daarna de relatie en vertelt in de rechtbank dat hij niet wist dat ze pas 14 jaar was. Hij betuigt spijt tegenover de rechter en blijft erbij dat hij dacht dat ze minstens achttien jaar was. Volgens Selina wist Frans J. wel degelijk dat ze minderjarig was en zou hij dit ‘spannend en leuk’ gevonden hebben.

De rechter doet binnenkort uitspraak in de zaak.

Lees ook: ‘Man uit Susteren bekent verkrachting meisjes uit zijn dorp en maken van kinderporno’

Gerelateerde Artikelen

Back to top button