Echt-Susteren

Minister trekt beurs voor een nieuwe bibliotheek in Echt-Susteren

Echt-Susteren heeft er binnenkort mogelijk een nieuwe bibliotheek bij. De overheid trekt namelijk extra subsidie uit voor een bibliotheek in de gemeente.

Het is nog maar de vraag of er een nieuwe bibliotheek komt en zo ja, waar precies. Momenteel is er al een bibliotheek van De Domijnen gevestigd in het centrum van Echt. Susteren had lange tijd ook een bibliotheek, maar die verdween een aantal jaren geleden. De demissionaire staatssecretaris van Cultuur, Fleur Gräper, heeft aangekondigd dat dankzij een subsidie uit Den Haag gemeenten de komende jaren de mogelijkheid hebben om 42 nieuwe bibliotheekvestigingen te openen.

Gemeente: nog niet zeker

Een woordvoerder van de gemeente Echt-Susteren benadrukt bij L1 Nieuws echter dat de komst van een nieuwe bibliotheek nog niet definitief is. Gemeenten hebben vanaf 2025 de verplichting om voldoende en volwaardige bibliotheken aan te bieden en daarom onderzoekt de gemeente momenteel hoe de bibliotheekvoorziening in Echt-Susteren toekomstbestendig gemaakt kan worden. De recente subsidietoekenning dient als stimulans voor dit onderzoek.

Staatssecretaris Gräper benadrukt het belang van investeren in bibliotheken, omdat ze veel meer bieden dan alleen boeken. Bibliotheken dienen als centra voor educatie, waar mensen terechtkunnen voor cursussen of hulp bij belastingaangifte, aldus Gräper.

Foto: Pexels

Gerelateerde Artikelen

Back to top button