Echt-Susteren

Kerkbestuur Susteren stelt voortbestaan eigen kerken ter discussie

Het parochiebestuur van Christus Salvator, met kerken in Susteren, Dieteren, Roosteren en Nieuwstadt, waarschuwt kerkgangers dat de vanzelfsprekendheid van een kerk in ieder dorp lijkt te verdwijnen.

In het parochieblad Tussen de Torens laat het kerkbestuur weten in een diepgaand overleg te zitten over de toekomst van de kerken. Het bisdom Roermond heeft alle kerkbesturen in Limburg eind vorig jaar opdracht gegeven om een plan te ontwikkelen voor de komende 5, 10 en 20 jaar. Op 1 augustus moet ieder parochiebestuur een visie hebben opgesteld.

‘Realiteit niet negeren’

De parochie Christus Salvator wijst op het teruglopend aantal kerkgangers en vrijwilligers. “We kunnen niet langer de realiteit negeren. Beslissingen moeten in de komende jaren worden genomen, hoe moeilijk ze ook zijn”, aldus het bestuur. De parochie houdt in de zomer een centraal overleg met kerkgangers om van gedachten te wisselen over de toekomst van de kerkgebouwen.

Van sportschool tot zwembad

Op verschillende plaatsen in Limburg hebben kerken al een andere invulling gekregen. Zo zijn kerken in Maastricht omgetoverd tot sportschool en bibliotheek, is er een basisschool in een kerk in Horst en zijn er plannen voor een zwembad in een kerk in Heerlen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button