Echt-Susteren

Gemeente Echt-Susteren sluit zich aan bij Waterklaar campagne

Echt-Susteren gaat inwoners stimuleren om wateroverlast te voorkomen. Wie wil kan advies en subsidie krijgen om zijn tuin ‘waterklaar’ te maken. Daarvoor is een speciale coach aangesteld. Zo moeten ondergelopen straten en kelders door overbelaste rioleringen voorkomen worden.

Door klimaatverandering neemt de wateroverlast in ons land verder toe. Het gaat vaker en heviger regenen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om inwoners te ondersteunen om eventuele wateroverlast te voorkomen. Ze stellen subsidie beschikbaar om tuinen waterklaar te maken.

“Er zijn verschillende methoden om regenwater op te vangen in je eigen tuin en te voorkomen dat het direct in het riool terechtkomt,” legt watercoach Jochem uit. “Denk aan regentonnen of de aanleg van een zogeheten wadi, een soort greppel. Door het afkoppelen van regenwater kunnen we wateroverlast verminderen.”

Wel wil kan een afspraak maken met de watercoach. “De oplossingen variëren per dorp,” verduidelijkt Jochem. “In Susteren bestaat de grond uit klei, waardoor de aanpassingen verschillen van bijvoorbeeld Maria Hoop, waar zandgrond overheerst. Daarom bied ik persoonlijk advies op maat aan.”

Gerelateerde Artikelen

Back to top button