Echt-Susteren

EK-controles Duitse grens bij Nieuwstadt: vijf mensen lopen tegen de lamp

Wie de komende maand naar Duitsland reist, kan zomaar gecontroleerd worden door de Duitse politie. Tot de EK-finale op 19 juli controleert de politie namelijk intensief aan de Duitse grens vanwege de ‘gespannen veiligheidssituatie’ rondom het voetbalevenement. Zo ook op de B56N tussen Nieuwstadt en Tudderen, waar maandag vijf mensen werden aangehouden.

Niet alleen hooligans moeten worden tegengehouden, maar de Duitse politie waakt ook voor de komst van illegale immigranten of smokkelaars. Tijdens een controle op maandag werden vijf mensen aangehouden die vanuit de richting van Nieuwstadt naar Duitsland reden, meldt Aachener Zeitung.

Een Nederlandse vrouw (23) en man (27) werden apart van elkaar betrapt op het bezit van wiet. Beide Nederlanders verklaarden dat ze de avond van te voren nog wiet hadden gebruikt, waardoor ze een bloedmonster moesten laten afnemen op het politiebureau. Ze mochten niet verder rijden.

Een 46-jarige Roemeen liep tegen de lamp toen de politie zijn persoonsgegevens controleerde. Voor de automobilist is een opsporingsbevel uitgegeven, vanwege het verkrijgen van valse identeitsbewijzen. De man kon een gevangenisstraf van een maand ontlopen door 1500 euro te betalen.

Ook een Pool van 38 jaar die Duitsland in wilde, werd gezocht door de Duitse autoriteiten vanwege schade aan eigendommen en diefstal. Hij kon de boete van 900 euro niet betalen en werd naar de gevangenis in Heinsberg gebracht. Een andere Poolse man kon geen geldig rijbewijs laten zien en is overgedragen aan de staatspolitie in Heinsberg.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button