Echt-Susteren

Echt-Susteren wil woningen bouwen op terrein Connect College

De gemeente Echt-Susteren is in gesprek met het Connect College over de aankoop van een stuk schoolterrein. De gemeente wil op die plek woningen bouwen.

Het gaat om een deel van het terrein naast het schoolgebouw dat grenst aan de Populierlaan. Het is nog niet duidelijk hoeveel en welk type woningen dit zou opleveren. De school onderzoekt eerst of ze het terreindeel wel kunnen missen.

Geldtekort

Het Connect College is onderdeel van Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML). Die scholenkoepel verkeert in financiële nood en moet gaan bezuinigen, meldde De Limburger in januari. Teruglopende leerlingenaantallen op hun zeven Midden-Limburgse scholen, langdurige ziekte bij medewerkers, dure inhuurkrachten en verschillende verbouwingen laten de rekening oplopen.

De verkoop van een deel van het terrein aan de gemeente Echt-Susteren zou dan ook een interessante optie voor de school kunnen zijn.

Verbouwing van 10 miljoen

Ook het schoolgebouw in Echt moet worden verbouwd. Het gebouw is onder andere te slecht geïsoleerd. De renovatie wordt geschat op bijna 10 miljoen euro. Het Rijk wil 7 miljoen euro bijdragen. De overige miljoenen zullen de gemeente en de school moeten betalen. Over de verdeling van die kosten zijn ze nog in gesprek.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button