Echt-Susteren

Echt heeft met de Grachtstraat een nieuwe toegangsweg naar het centrum erbij

De nieuwe Grachtstraat in Echt is geopend door wethouders Kim Leurs en Geert Frische. De vernieuwde Grachtstraat vormt een belangrijke verbinding tussen de rotonde bij McDonald’s en het Ursulinenplein, waardoor het centrum gemakkelijker bereikbaar wordt.

Tevens is het begin gemaakt voor de herinrichting van het Ursulinenplein, de grote parkeerplaats van het centrum. Deze ontwikkelingen moet de bereikbaarheid van het centrum van Echt aanzienlijk verbeteren.

Herinrichting Ursulinenplein

Wethouder Kim Leurs benadrukte het belang van deze stap: “Ik ben blij dat we weer een belangrijke stap hebben gezet om de bereikbaarheid van het centrum te verbeteren. Bezoekers van ons centrum kunnen vanaf nu gemakkelijker naar het Ursulinenplein toe rijden. Binnenkort gaan we dit nog verder verbeteren door een nieuw parkeerverwijssysteem in te voeren.”

Verbinding centrum met De Valk

Daarnaast wordt aan de noordzijde van het Ursulinenplein een aantrekkelijke looproute gerealiseerd, compleet met een prachtige nieuwe brug over de Molenbeek. “Hierdoor stimuleren we het combinatiebezoek tussen ons winkelcentrum en de ontwikkeling op het terrein van De Valk. Daar komen onder andere een heuse stadsbrouwerij en een geweldig nieuw restaurant”, vertelt wethouder Geert Frische.

De werkzaamheden op het Ursulinenplein zijn halverwege dit jaar gereed.

Foto: Ilse Leijtens (Gemeente Echt-Susteren)

Gerelateerde Artikelen

Back to top button