Echt-SusterenRoermond

Connect College rouwt om net geslaagde Aukje (18) die op scooter werd aangereden

Het Connect College in Echt rouwt om het overlijden van leerling Aukje van Iperen (18) uit Roermond. De leerlinge uit 6 gymnasium is overleden aan haar verwondingen na een zwaar verkeersongeval twee weken geleden. Ze was net geslaagd voor haar middelbare school.

Aukje raakte zwaargewond na een verkeersongeval in de nacht van 15 op 16 juni. Ze reed na een feestje op haar scooter naar huis toen het mis ging bij Linne. Bij een rotonde werd ze geschept door een auto. Met loeiende sirenes werd ze naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Daar is ze uiteindelijk afgelopen weekend overleden. Een man van 18 uit Roermond die de auto bestuurde is aangehouden.

De moeder van Aukje startte een inzamelingsactie waar meer dan 7000 euro werd gedoneerd. Met dat bedrag kon het gezin intrek nemen op een vakantiepark in de buurt van het ziekenhuis, om zo dicht mogelijk bij haar te zijn. Haar moeder licht via Facebook vrienden en bekenden uiteindelijk in over het overlijden van haar dochter: “Ze heeft alles gegeven en dat bleek helaas niet genoeg te zijn.”

Hersentumor

Ze schrijft ook over de onzekerheid die het gezin al eerder doorging. “In 2015 is bij haar een hersentumor gevonden, welke de artsen gedeeltelijk operatief konden verwijderen. Sindsdien leefden wij ons leven per half jaar, per diagnose dat de resttumor niet verder groeide. Een zware tijd voor ons als gezin maar vooral voor Aukje. Op deze leeftijd horen kinderen geen zorgen te hebben tijdens het opgroeien.”

Directeur Raymond Verjans van het Connect College wenst Aukje’s gezin, familie en vrienden veel sterkte toe. “We zijn in gedachten dicht bij en laten een kaarsje branden om haar te gedenken”, schrijft de directeur in een bericht.

Aukje wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button