Echt-Susteren

Burgemeester Hessels terug op Facebook: ‘Waar waren we gebleven..?’

Een opvallend besluit van burgemeester Jos Hessels: hij keert na een jaar afwezigheid weer terug op Facebook. Hij doet dat dit keer wel met een ‘professioneel account’ waarbij hij ook geen opmerkingen meer toestaat onder zijn bijdragen.

Onder de titel ‘Waar waren we gebleven’ betoogt de burgemeester dat hij destijds goede redenen had om van het platform te vertrekken en die nog steeds heeft: “Ik was klaar met de in verval geraakte fatsoensnormen, de negativiteit en de anonieme afrekenmentaliteit. Mijn standpunt daarin is niet veranderd.”

Laagdrempelige informatievoorziening
Toch heeft hij volgens eigen zeggen Facebook wel gemist in zijn rol als burgemeester: “Op dit platform zijn nog altijd heel veel inwoners actief en velen wisten me zo eenvoudig te vinden. Nog steeds spreken mensen mij er regelmatig op aan dat ze de laagdrempelige informatievoorziening over wat een burgemeester zoal doet, missen. Maar zeker ook als ontvanger van informatie heb ik moeten constateren dat ik niet meer optimaal op de hoogte was.”

Onderzoek social media
Daarom keert hij nu terug en daar is nog een belangrijke reden voor. Uit onderzoek van de gemeente Echt-Susteren is gebleken dat een deel van de inwoners de social media-accounts van de bestuurders als een belangrijk toegevoegd informatiemiddel ziet.

Dat was volgens de burgemeester het laatste zetje om hem terug te laten keren op Facebook. Maar dus wel op een andere manier zoals hij zelf uitlegt: “Berichten vanuit mijn rol als burgemeester zijn voor al mijn volgers te zien, maar om de neutrale positie van de burgemeester te benadrukken – en dus discussies over gemeentelijk beleid te voorkomen – kunnen onder deze posts geen opmerkingen worden gemaakt. Mijn persoonlijke berichten zal ik alleen delen met mensen, die ik echt persoonlijk ken en die actief hebben aangegeven daar ook prijs op te stellen.”

Daarnaast geeft de burgervader aan dat hij natuurlijk ook gewoon per mail te bereiken is.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button