Echt-Susteren

Aantal boa’s Echt-Susteren verdubbeld: ‘Gebied rond azc krijgt prioriteit’

De handhavingsafdeling van Echt-Susteren wordt flink uitgebreid. Op dit moment zijn er drie buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en dat worden er zes.

“Door die verruiming is er elke dag tussen 8.00 uur en 22.00 uur een boa-koppel op straat, ook in het weekend”, aldus burgemeester Jos Hessels. In vergelijking met andere gemeenten, even groot als Echt-Susteren, blijkt de beschikbare boa-capaciteit namelijk aan de lage kant te zijn. Door die minimale capaciteit is er nauwelijks ruimte om buiten de kantooruren boa’s in te zetten, juist terwijl er op dat moment meer behoefte is.

CDA-raadslid Mascha Verkoulen gaf in de raadsvergadering vorige week aan dat omwonenden van het azc in Echt een onveilig gevoel ervaren. “Er zijn ongewenste bezoekers op opritten en in tuinen en er wordt aantoonbaar aan auto’s gezeten”, aldus Verkoulen.

Het gebied tussen het station en het azc wordt een prioriteitsgebied voor de boa’s, reageerde Hessels. “De boa’s krijgen ook zichtbare auto’s. Alleen dat al draagt bij aan het veiligheidsgevoel.”

Door het inhuren van drie fulltime boa’s gaat de gemeente per jaar 255.000 euro meer betalen.

Gerelateerde Artikelen

Back to top button