Echt-SusterenRegioRoerdalen

50e concours Rijvereniging Posterholt

Vele grote namen maakten de afgelopen vijftig jaar hun opwachting of begonnen bij een concours van rijvereniging Posterholt. Op 30 maart, 1 en 2 april (paasweekend) wordt alweer het 50e concours georganiseerd bij manege op de Berg in Echt.

Ter gelegenheid van dit heuglijke feit waren bestuursleden Ruud Wolters en Jo Reijnders te gast bij het OR6-programma “Wo höbbe veer ’t euver”. 

Ruud Wolters kijkt terug in de geschiedenis: “De eerste keer dat we een wedstrijd organiseerden met deelnemers uit de hele provincie was in 1974. Dat was nog in de tijd dat Rob Ehrens, de latere bondscoach bij de springruiters, bij de pony’s meereed. Zo zijn er wel meer bekende namen in de paardensport die via de basiswedstrijd hun carrière zijn begonnen. Zo was de grand prix-amazone Stephanie Peters uit Roermond in haar jonge jaren vaak op de startlijsten te vinden bij onze wedstrijden. En met haar vele grote namen, zoals Lisa Nooren uit Guttecoven, Sanne Thijssen uit Sevenum, Wiel Heber uit Asenray, Stal Hendrix uit Baarlo, Stal Zangersheide uit Lanaken”.

Tot voor enkele jaren geleden vonden de wedstrijden van deze vereniging plaats op het verenigingsterrein De Vinkenberg aan de Vlodropperweg in Posterholt. Vanwege de grote aantallen deelnemers werden deze terreinen echter te klein. Daardoor zijn de wedstrijden van 30 maart, 1 en 2 april verhuisd naar de terreinen van manege Op de Berg in Echt.

Informatie: www.paardensportposterholt.nl

Gerelateerde Artikelen

Back to top button